HOME Despre noi Cursuri de specializare Contact
Analiză acufene
Tratamente
TinniTool Soft Laser
Neurostimulare
Terapie prin sunete
Studii clinice
Pentru specialiști
Parteneri
Dopuri de urechi
Dopuri de urechi
TinniTool ProfiLaser
TinniTool ProfiLaser este un dispozitiv cu soft  laser de ultimă generație, pentru tratarea tinitusului (acufenelor) și ale altor afecțiuni ale urechii interne : surditate parțială cauzată de tinnitus, presiunea în ureche, morbus Meniere, hipoacuzie acută și auz distorsionat.

Efecte
Soft laserul are efecte de stimularea presiunii sanguine și accelerarea regenerării celulelor prin șoc termic  asupra proteinelor, factorul de creștere vascular endothelial, sinteză NO indusă, angiogeneză crescută și mai ales prin o creștere semnificativă a disponibilității ATP-ului.  Lumina concentrată a soft laserului stimulează combustia carbohidraților, crescând astfel  aprovizionarea  cu ATP a celulelor. Adenozin-trifosfatul  (ATP) este o substanță ”cheie” pentru celulele somatice din organism. Prin utilizarea  laserului regenerarea celulelor subaprovizionate cu ATP din sistemul auditiv se poate accelera.

Concept terapeutic
TinniTool ProfiLaser este utilizat în medicină de către specialiști pentru tratament inițial și pentru tratamente  follow-up lunare. Tratamentul constă în iradierea urechii interne și ale punctelor de acupunctură relevante. După tratamentul inițial pacientul  trebuie supus zilnic  tratamentului cu laserul  de o intensitate mai  redusă – TinniTool EarLaser. Odată pe lună pacientul se prezintă la cabinet  pentru o consultație și pentru tratament cu ProfiLaser. Tratamentul durează 3 luni sau se poate prelungi, în funcție de diagnostic . Durata unui tratament este de aproximativ  150 minute  în total .

Tratamentul se aplică în următoarele cazuri:

  • Tinitus acut și cronic (de cca.3 ani)
  • Tinnitus tonal (țiuit, sunete de frecvență înaltă) și tinnitus non-tonal (șuierat, mârâit)
  • Surditate parțială cauzată de tinnitus
  • Morbus Meniere
  • Hipoacuzie acută și auz distorsionat
  • Consecințele inflamării urechii medii
  • Probleme circulatorii ale urechii interne

Date tehnice
Output: 10-80 mW
Lungime de undă: 660 nm
Programe utilizator: 50
Programe de acupunctură presetate: 38
Situații  clinice predefinite: 20
Dimensiune: 30x22x11 cm
Garanție: 2 ani
Clasă laser: 3B
Clasă dispozitiv medical: IIb